Zand RecyclingSTC-KNRM Offshore SafetyDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsVarious GifsDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenOki Printing SolutionsEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuws

 • Save the date: 9 april Emissie Symposium Water

  Op 9 april 2020 vindt het jaarlijkse Emissie Symposium Water plaats. Het symposium wordt gehouden bij  De Observant, centraal gelegen in Amersfoort. Aan deelname zijn geen inschrijfkosten verbonden, een vegetarische lunch is inbegrepen.

 • Waterschappen ondertekenen convenant 'Varen doe je samen'

  Op 7 februari is in Leeuwarden het nieuwe convenant ‘Varen doe je Samen’ ondertekend. Met dit convenant willen verschillende partijen blijvende aandacht geven aan goede voorlichting aan waterrecreanten om onveilige situaties op het water te voorkomen.

 • Ministers maken afspraken over beheer Rijn

  Op 13 februari kwamen de ministers van Waterstaat van de landen waar de rivier de Rijn stroomt samen. Ze maakten afspraken over het beheer van de Rijn.

 • Schoner water en vrije doorgang voor trekvissen in de Rijn

  Door nieuwe afspraken tussen de landen in het stroomgebied van de Rijn worden de rivieroevers nog beter bestand tegen wateroverlast en wordt de waterkwaliteit verder verbeterd.

 • Overeenstemming bereikt over Onderhandelaarsakkoord voor de Noordzee

  De rijksoverheid, de energiesector, de visserij, de natuurorganisaties en de brancheorganisatie van zeehavens hebben in het Noordzeeoverleg overeenstemming bereikt over een Onderhandelaarsakkoord. Het motto van het Onderhandelaarsakkoord is: extra mijlen voor een gezonde Noordzee.

 • Vaticaan toont interesse in Blue Deal

  Op uitnodiging van het Vaticaan heeft een afvaardiging van de Unie van Waterschappen op 7  februari kardinaal Peter Kodwo Appiah Turkson ontmoet om te vertellen over de Blue Deal.

 • Vrijwillige zwerfafvalbrigade houdt de Afferdense en Deestse Waarden schoon

  Sinds kort ruimt een vrijwillige afvalbrigade het zwerfafval op in het gebied van de Afferdense en Deestse Waarden. Omwonende Ruud van Kraaij is een van de initiatiefnemers. Hij vertelt meer over wat de groep precies doet en waarom.

 • Universiteit Twente biedt beter inzicht in bodemvocht voor waterrijk Nederland

  Anno 2020 is de waterhuishouding van Nederlandse zandgronden nog steeds herstellende.  UT-onderzoeker Michiel Pezij ontwikkelde methoden om informatie over bodemvocht beschikbaar te maken voor waterbeheerders. Satellietbeelden en algoritmen spelen hierbij een grote rol.

 • Officiële afronding werkzaamheden zandsuppletie Roggenplaat

  Op 3 februari 2020 rondde Rijkswaterstaat de zandsuppletie bij de Roggenplaat officieel af. Zo zorgden ze voor onder meer slimme kustverdediging en een voedselrijke zandplaat.

 • Op weg naar nieuwe KNMI-klimaatscenario’s

  Het KNMI werkt aan nieuwe klimaatscenario’s die schetsen hoe het Nederlandse klimaat over 50 tot 100 jaar waarschijnlijk zal veranderen. In 2021 wordt het Klimaatsignaal’21 verwacht en in 2023 volgen de KNMI’23-klimaatscenario’s.

meer nieuws