Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Gepatenteerd nauwkeurig kalibreren

Gepatenteerd nauwkeurig kalibreren

Met de kalibratie-installatie AperCal biedt FLEXIM aan haar FLUXUS flowmeter gebruikers de mogelijkheid om hun clamp-on ultrasone transducers autonoom te kalibreren op hun locatie.



De kalibratie bestaat uit een vergelijking van het geteste apparaat (DUT) met een referentiemeetinstrument.



De kalibratie van de debietmeters gebeurt dan ook meestal op een natte debietkalibratie-installatie. Maar het stromingsprofiel in elke stromingsopstelling wordt beïnvloed door leidingkarakteristieken en installatiecondities, wat leidt tot een grotere meetonzekerheid.



AperCal staat voor diafragma-ijking. De gepatenteerde, PTB en NIST traceerbare gecertificeerde methode elimineert deze onzekerheden door het kalibratieproces te financieren op de basisprincipes van clamp-on ultrasone flowmeting volgens het transit-time-principe.



Wanneer een ultrasoon signaal door een stromend medium wordt uitgezonden, wordt het door de stroming meegevoerd en ondervindt het een ruimtelijke verschuiving. Deze verschuiving resulteert in een verandering van de signaalweglengte en dus in een verschil in de transittijd.



AperCal produceert hetzelfde effect zonder stroming door gedefinieerde verplaatsing van de transducers.



Dit reduceert de kalibratieprocedure tot het meten van lengte en tijd. Beide kunnen met extreme precisie worden uitgevoerd.



En dit resulteert in een uiterst nauwkeurige kalibratie die niet wordt beïnvloed door de eigenschappen van de buis of de installatie.  Het kalibratieproces is eenvoudig en snel. Er hoeven geen tonnen water rondgepompt te worden met het tevens een milieubewust proces maakt.



Eén getraind persoon is voldoende om de computergestuurde handeling uit te voeren.